Corona verspreidt zich in Haïti

Er zijn steeds meer berichten dat corona zich verspreidt in Haïti. Er geldt momenteel een avondklok en iedereen in het openbaar moet een mondkapje dragen. Op scholen en andere plekken waar veel mensen samenkomen is temperatuurcontrole verplicht. We lazen een bericht van een ziekenhuis dat de noodklok luidt. Zij kunnen geen patiënten met ademhalingsproblemen meer ontvangen. Alle bedden zijn bezet. De prijs voor zuurstof is enorm gestegen. “Kom niet bij ons langs”, schrijven ze.

Bij ons in de bergen zijn nog geen gevallen bekend. Onder mensen met minder scholing wordt er niet over gesproken als iemand corona heeft. Het wordt ontkent. “Men heeft moeite met ademhalen”, wordt er gezegd.
In Ecole Soleil de Hollande zijn alle regels aangescherpt. Een mondkapje is verplicht in de klas en op het schoolplein. De regels worden weer goed gehandhaafd. Het is heel fijn dat Kempès dit zo goed aanpakt. Alle leerlingen krijgen een gratis mondkapje.

Mogelijk beslist de overheid dat alle scholen op 11 juni 2021 worden gesloten. Kempès schreef Marijke Zaalberg dat hij hier nog geen officieel bericht over heeft gehad. Het is nog afwachten dus! Wel kan Kempès beginnen te overdenken hoe hij dit wil gaan aanpakken.

Dit vind je misschien ook leuk...