Chris van der Scheer

Deze website is tot stand gekomen dankzij Chris van der Scheer van ‘PCPatrol’.

Belangeloos heeft Chris deze site voor onze stichting gebouwd. Fantastisch!
Een vakman met heel veel geduld, die zijn ICT-skills en zijn vrije tijd inzet voor de kinderen in Haïti.
Geweldig Chris!
Merci.
Zie: https://www.pcpatrol.nl
Zie: https://premium-wordpress.hosting/

Dick van Dam

Vrijwilligerswerk Haiti in sept. 2016 en mei 2017

Dick van Dam maakt een prachtig kunstwerk op de tribune. Deze tribune is tevens een groot drinkwater-reservoir.

Paul Oldenhof

mei 2017

Weer naar school!

Na twee jaar geleden met de donateursreis ‘Ecole Soleil d’Hollande’ bezocht te hebben ben ik weer terug in Haïti. Dit keer met mijn partner Miriam en dochter Wilda.

Onveranderd: de gastvrije ontvangst van Marijke. Het is wederom een heel goed gevoel om hier te zijn. Het uitzicht over de bergen en de geur van het land. Het geluid van kinderen die onderwijs krijgen en zich uitleven op het schoolplein. Het lekkere eten.

Verder ontwikkeld: bij de rondleiding zie en merk je dat de onderwijzers veel beter op hun taak berekend zijn. Hier is het onderwijs echt gegroeid. De medewerkers rondom de school weten beter wat er van hun verwacht wordt.
De school, goed in de verf, straalt uit dat hier goed onderwijs gegeven wordt.

Zoals Marijke met overgave vertelt is het doel om personeel bij de school te betrekken en kansen te pakken zichzelf te ontwikkelen op de goede weg. Dat is te merken en geeft een fijn gevoel. Het is goed om hier te zijn en leuk om samen met Marijke dingen te doen.Marijke doet hier fantastisch werk. We hopen in de volgende nieuwsbrief ruimte te krijgen om een reisverslag te doen.

Paul Oldenhof

Nicolien Heikens

Vrijwilligerswerk in sept, okt. en nov. 2016

Nicolien Heikens, Haïti

Beste allemaal,

Ik schrijf jullie vanuit een zonnig Haïti. De orkaan is al een tijdje weggetrokken en de zon wordt met de dag sterker, heerlijk! Voor degenen die mij nog niet zo goed kennen: mijn naam is Nicolien en ik werk op dit moment drie maanden als vrijwilliger voor SNSiH. Tot begin december geef ik op ‘Ecole Soleil de Hollande’ muzieklessen en ik help bij de sportlessen. Ik doe dat met veel plezier. Elke dag geef ik drie tot vier muzieklessen aan klassen van alle leeftijden. Dat is soms heel erg lastig en uitdagend, onder andere omdat ik de les in het Frans geef. Maar het geeft ook heel erg veel voldoening als ik de vrolijke gezichtjes zie. Bij de sportlessen probeer ik de leraren wat tips te geven om hun les wat interessanter te maken voor de kinderen. En ik doe ook vaak lekker zelf mee met de lessen, wat de kinderen geweldig vinden! Mijn voornaamste doel van het geven van de lessen is de kinderen lekker te laten genieten terwijl ze ook nog wat leren. Om ze lekker bezig te laten zijn met muziek maken of sporten en even de rest van de moeilijke dingen laten vergeten. Als ik hen dan lekker bezig zie, dan geeft mij dat ook voldoening! Daarnaast maak ik heel veel verschillende andere dingen mee hier in Haïti. Zo is orkaan Matthew begin oktober langs geweest, wat toch best wel spannend was. Hij heeft ook heel veel schade aangericht op Haïti. Ook kom ik mezelf veel tegen, wat soms erg lastig is en tegenwerkt. Maar ik leer er ook heel veel van. Ik houd een blog bij op Nicolien.reislogger.nl. Daarop schrijf ik regelmatig over mijn bevindingen. Mochten jullie het leuk vinden, dan kun je daar altijd op kijken!
Vrolijke groetjes, Nicolien

Muziekles in november 2016