GOEDE VOORNEMENS VOOR 2018?

Terugkijken, vooruit blikken, goede voornemens en doelen…

Wie weet heeft u ook wel een aantal goede voornemens/doelen voor 2018. Meer bewegen? Een avontuur beleven? Een mooie reis maken? Iets willen doen voor een ander? Meer van de natuur genieten? Meer me-time? Deelnemen aan The Ride on Education is dan perfect voor je!

Met The Ride on Education ga je namelijk een week fietsen, lekker buiten in de natuur! Een heel avontuur, of je nou al eerder een langere fietstocht hebt gemaakt of niet. Een reis langs allemaal mooie plekken, met als einddoel Trier in Duitsland. Trier is prachtig gelegen aan rivier de Moezel, dus dat wordt genieten van het uitzicht, maar ook van de weg ernaar toe!

Sowieso is deelnemen aan The Ride on Education genieten: je kunt het namelijk helemaal zo invullen als je zelf wilt! Samen fietsen met andere fietsers, in alle rust alleen fietsen, tijd nemen om onderweg dingen/plaatsen te bezichtigen of snel van de ene naar de andere camping fietsen en daar dan lekker relaxen. Wat de tijd nemen om de andere fietsers te leren kennen of meer op jezelf zijn. Overnachten op de door ons uitgezochte campings of in hotels/B&B’s onderweg. Zelf eten maken op gasstelletjes of eten bij wat je onderweg tegenkomt aan snackbars, pizzeria’s, restaurantjes, enzovoorts. Het kan echt allemaal!

De tocht zal dit jaar plaatsvinden van zaterdag 21 juli t/m zaterdag 28 juli. Dagelijks zal er gemiddeld zo`n 80 kilometer gefietst worden; afhankelijk van hoe ver de campings uit elkaar liggen. Maar je kan er ook zelf voor kiezen de etappes wat langer te maken. Of zelfs ook korter, want je kan ook halve etappes fietsen. Iedere dag is er halverwege een centrale pauzeplek waar gezellig wat gekletst, gegeten en gedronken kan worden. Je kan ervoor kiezen om je `s ochtends vanaf de camping met fiets en al naar die plek te laten vervoeren met onze ‘transportservice’, zodat je vanaf daar kan fietsen naar de volgende camping. Of je begint juist `s ochtends met fietsen en laat je vanaf de pauzeplek met fiets en al vervoeren naar de volgende camping.

En dit alles natuurlijk met als doel om geld in te zamelen voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Iedere fietser kiest zelf voor welke stichting hij/zij wil gaan fietsen en laat zich vervolgens door familie, vrienden, buren, collega’s en andere bekenden sponsoren.

In de afgelopen vijf jaar fietsten we al naar diverse landen: Schotland, Denemarken, Frankrijk, België en Duitsland. Met die fietstochten hebben we al ruim €120.700,- bij elkaar gefietst! Daar zijn we enorm trots op!

We hopen natuurlijk in 2018 weer met zoveel mogelijk fietsers van start te kunnen gaan, om weer een mooi bedrag bij elkaar te rijden voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Geld om kinderen naar school te kunnen laten gaan. Om benodigdheden als boeken, schriften en pennen aan te kunnen schaffen. Om schoolgebouwen/lokalen te kunnen bouwen. Om leraren te kunnen betalen, om ze te kunnen scholen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Iedere bij ons aangesloten stichting heeft een specifiek(e) bestemming/doel voor de sponsoropbrengsten.

Nieuwsgierig naar de andere stichtingen? Naar de fietstocht? Voor meer info kunt u terecht op de website: www.therideoneducation.nl. Daar kunt u overigens ook het aanmeldingsformulier vinden! 

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u die per mail of telefoon stellen; stuur ons gerust een berichtje! We staan u graag te woord! E-mailen mag uiteraard ook: info@StichtingNaarSchoolinHaiti.nl

Dit vind je misschien ook leuk...