Grote onrust in Haïti

De toestand in Haïti is erg zorgelijk. Grote delen van het land zijn onveilig, heel veel scholen zijn gesloten. Bij ons op school gaan de lessen door en is de omgeving van de school veilig.

Het is moeilijk om te zien in welke zeer grote problemen Haïti verkeerd… De Gourdes (Haïtiaanse munteenheid) devalueert enorm, dit jaar al 20 %. De prijzen van voedsel stijgen; 80 % van de bevolking is arm tot zeer arm, zij lijden enorm. Voor hen is het moeilijk om elke dag iets te eten te vinden. Bendes bestrijden elkaar, bandieten beschieten elkaar, voor hen telt een mensenleven niet. Dit is voornamelijk in de L’Artibonit, Bon Repos, Cité Soleil, Marianie, Carrefour en alle arme zones langs de zee. Bandieten houden auto’s aan en eisen geld en sieraden. Door dit alles is Haïti onveilig. In de hoger gelegen wijken van Port-au-Prince en Pétionville is de situatie rustig. Bij ons in de bergen (45 km ten zuiden van de hoofdstad) is het veilig, wij wandelen zonder problemen. Onze school is nog niet dicht gegaan vanwege onveilige situaties, wij zijn alle schooldagen open en maken veel plannen voor het komende schooljaar.

Marijke Zaalberg, mei 2019

Wij denken dat onderwijs de sleutel tot verbetering is.
Kennis is heel belangrijk en als de leerlingen kunnen lezen, schrijven, rekenen en met computers omgaan, helpen wij daarmee ook de generaties hierna.
U helpt Marijke en de leerlingen op ‘haar’ scholen door te schenken via de ‘Doneer nu’ button onderop deze website .

Dank u wel.

Dit vind je misschien ook leuk...