Koopt u ook een waterfilter voor een familie?

Na de orkaan Matthew hebben wij als Stichting Naar School in Haïti de bevolking rondom de school in KaBlain (Haïti) geholpen met noodhulp waaronder kleding, voedsel en drinkwater. Daarnaast konden wij gezinnen helpen door het uitdelen van zaaigoed voor de moestuin en hulp bij het herstel van de veestapel door geiten te schenken.

Maar wij zien ook dat schoon drinkwater na elke natuurramp een terugkerend probleem is. En schoon en veilig drinkwater is van levensbelang! De allerarmste gezinnen kunnen geen drinkwater kopen en kinderen krijgen dan water te drinken uit een vervuilde beek. Ook maanden ná een aardbeving of orkaan is dit een groot probleem en een veroorzaakt het ziekte onder de zeer arme bevolking.

Na orkaan Matthew hebben wij tien Ibota-waterfilters kunnen testen in Haïti. Deze mobiele filters zijn een succes want ze zijn makkelijk in gebruik. Diverse mensen hebben gemeld dat zij graag een waterfilter willen sponsoren. Daar is spontaan de ‘Wateractie’ uit ontstaan.

Wat is het plan?
Samen met leerkrachten zijn wij een ‘WATERproject’ opgestart. In dat kader worden Ibota-waterfilters gekocht en uitgeleend aan de zeer arme bevolking. Ons doel is elk gezin met een leerling op onze school zo’n waterfilter te geven. Dan geven wij op school ouders en leerlingen praktische en theoretische uitleg over veilig drinkwater en het juiste gebruik van het filter.

Wanneer ook u de bevolking in Haïti wilt steunen en voor een familie een waterfilter wilt kopen,
boek dan € 75,- over op rekening NL57 RABO 0369 466 500 t.n.v. Stichting Naar School in Haïti. Vermeldt in de omschrijving ‘VEILIG WATER’.

Hartelijk dank!

Dit vind je misschien ook leuk...