Pennen voor pennen

Pennen, stiften, markers, liners, zamel ze bij ons in!

 

Pennen inzamelen

Onze stichting is in samenwerking met TerraCycle.nl en Pennenfabrikant BIC een actie begonnen: pennen voor pennen. Het recyclen van pennen (pennen, markers, stiften, ballpoints, etc.) is een geweldig initiatief. In Amerika is het een bewezen succes. Met elke oude of kapotte pen steunt u onze stichting. Goed voor het milieu en goed voor de kids in Haïti! Bovendien een praktisch middel om leerlingen bij het milieu te betrekken.

Elke pen brengt € 0,01 op. Het is een win-win situatie, het spreekt leerlingen enorm aan. Zelfs in Haïti zamelen al enkele scholen pennen voor onze stichting in!

TerraCycle is een innovatief recycling bedrijf dat gespecialiseerd is in het organiseren van inzamelingsacties van afval dat moeilijk te recyclen is (bijvoorbeeld kauwgom, luiers en chipszakjes). Momenteel is TerraCycle in 20 landen actief en worden er meer dan 60 verschillende soorten afval ingezameld. Terracycle heeft besloten dat hoeveelheden schrijfwaren vanaf 20 kg gratis ingezameld mogen worden. Heeft u minder gewicht ingezameld, dan zijn wij daar ook zeer blij mee! U kan dan de verzamelde schrijfwaren afgeven bij onze vrijwilligers en wij verzenden alles te samen in dozen van meer dan 20 kg naar het recycle bedrijf.

Wilt u  als lezer ook dit goede initiatief steunen, dan kunt u ook meedoen met bijvoorbeeld de hele straat of met een bedrijf of vereniging. Heeft u ingezameld en wilt u onze school met de schrijfwaren steunen; neem contact op met: info@stichtingnaarschoolinhaiti.nl

Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen aan deze actie mee gaan doen!