Marijke Zaalberg genomineerd voor Vrouw in de Media Award! Stem mee!

Wij zijn trots! Marijke Zaalberg is genomineerd voor de ‘Vrouw in de Media Award 2023’ voor de provincie Drenthe. Ze maakt daarmee ook kans op de landelijke Award.

Alle genomineerde vrouwen zijn een rolmodel en verdienen een podium om anderen te kunnen inspireren. Zo ook Marijke. Al meer dan 25 jaar zet zij zich met volledige toewijding in voor het welzijn en de ontwikkeling van de allerarmste mensen en kinderen in Haïti, één van de armste en onrustigste landen van de wereld. Met veel daadkracht en een groot hart gaf en geeft zij met haar Stichting Naar School in Haïti honderden kansarme kinderen en hun families een toekomst met onderwijs en projecten om leefomstandigheden te verbeteren. Als ze in Haïti is, woont ze boven de school die ze samen met Haïtianen bouwde. In haar eigen huis voedt ze drie meisjes op als waren het haar eigen kinderen. Eigenlijk is het met geen pen te beschrijven wat zij door de jaren heen allemaal gedaan heeft en nu op haar 77ste nog steeds doet.

In Nederland zet ze zich in om haar werk in Haïti onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen. Regelmatig kun je haar tegenkomen op haar fiets met fietscamper op weg in Nederland of naar een bestemming in Europa voor een nieuwe inzamelingsactie. Onlangs nog was zij te horen in het radioprogramma Cassata van RTV Drenthe (luister ) en in 2011 maakte RTV Drenthe een prachtige tv‐reportage in Haïti (kijk).

Wat zou het mooi zijn als haar verhaal door meer mensen gehoord wordt. In deze tijd, waarin mensen steeds meer tegenover elkaar komen te staan hebben we behoefte aan voorbeelden waarin zichtbaar is hoe het anders kan. Hoe je je hart voor anderen kunt omzetten in liefdevolle daden die levens ten positieve veranderen.

Stem op Marijke! Enorm bedankt! (Stemmen kan tot 14 februari a.s.)

Breng hier je stem op Marijke uit!

(Laden van de stempagina duurt mogelijk iets langer.)

 

Dit vind je misschien ook leuk...